családi mediáció családi mediáció családi mediáció családi mediáció

Nem tudok nemet mondani, inkább kilépek az életedből

Harmincas éveik elején élő vonzó házaspár egy 5 éves kisfiúval. Egy régen megjelent Nők Lapja cikkben találta meg az anya az elérhetőségemet. A férj egy este bejelentette, hogy elköltözik, nem boldog, már nem tuja, hogy ki ő valójában, elvesztette az önbecsülését, úgy érzi, hogy anyagi csőd szélén áll a család.

Az első beszélgetésen Mária elmondta, hogy nagy szerelemmel indult a házasság, végre egyszerre érezte, hogy szeret és szeretve van, Gábor rajongásig szerette. Mária boldog volt. Tervezték és született egy csodálatos kisfiuk. Boldog babázás után, Mária nem ment vissza tanítani, hanem MLM rendszerben dolgozó csoporthoz csatlakozott.

Eleinte anyagilag is megérte, egyre magasabb pozíciót ért el, ezzel párhuzamosan sok-sok időt töltött távol a családtól. A gyermek, délutáni felügyeletét az apa és fizetett kísérő látta el. Megváltozott a kapcsolatuk, Máriát más foglakoztatta, mint a gyermek és férj körüli teendők. A háztartás vezetését a férj vette át. Gábor hobbija a főzés, boldoggá teszi az alkotás.

Mária a munkájával sok ember figyelmének középpontjába került, de ezt nem követte anyagi megbecsülés, csak költött a családi kasszából.

Gábor nem tudott nemet mondani, /hiszen rajongásig szerette az ö kis feleségét,/ amikor ujabb termékeket kellett megvásárolni .Az apa idejét lekötötte a gyermekfelügyelet, ha külön munkát vállat akkor a plusz bevételt a gyermekfelügyelő bére vitte el.

Gábor számára nagyon fontos az anyagi biztonság, a megalapozott tervezés. Tudatosan akart eltávolodni Máriától, verbálisan nem tudott rá hatni, hiszen, Mária a meggyőzés eszközével dolgozik, így a vitákban,a férfi mindig alulmaradt.

Hosszú hónapok vívódása után döntött úgy, hogy elköltözik, de anyagilag rendesen támogatja a családját, ezzel rákényszeríti Máriát, arra, hogy változtasson az életmódján.

Gábor elmondta, hogy retteg, hogy elhagyja a családot, fél a magánytól, tudja, hogy magát is bünteti ezzel, de csak ezt a megoldást találja megoldásnak.

Az első mediáción kiderült, hogy nagyon erősesen kötődnek még egymáshoz. Mindketten képesek tenni azért, hogy rendeződjön a kapcsolatuk. Sikerült feltárni, hogy mi tenné boldoggá a házaspárt, mi a kompetenciájuk a krízisben lévő kapcsolatukban.

Mária már talált részmunkaidős elfoglaltságot.

« vissza
Nagy Zsóka családi mediátor

IRM Minisztérium által akkreditált senior fokozatú mediátor-kiképző tréner vagyok, több mint egy évtizedes mediátori tapasztalattal és tréneri gyakorlattal.

Munkám elismeréseképpen Pro-familis miniszteri kitüntetést kaptam.

Nagy Zsóka - Túléljük, szívem! Útmutató a párkapcsolati válságok kezeléséhez

Nagy Zsóka -

Túléljük, szívem!

című könyve már kapható a Líra könyv és Libri hálózat boltjaiban!



Könyvismertető »
Nagy Zsóka - Megoldjuk, szívem



Nagy Zsóka -
Megoldjuk, szívem




Könyvismertető »
© Nagy Zsóka Családi Mediátor, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 3., 1.emelet. 11. kapucsengő, mobil: 20-315-2747, e-mail: nagyzsoka@csaladimediator.hu